The Read Shop bestaat 27 jaar
170 fysieke vestigingen door het hele land
Gratis verzending vanaf €20,-

Kookboekenweek

INDOROCK VAN VANJA VAN DER LEEDEN WINT HET GOUDEN KOOKBOEK 2019Op de Avond van het Gouden Kookboek is bekendgemaakt door juryvoorzitter Janny van der Heijden dat Indorock (Nijgh Cuisine) van Vanja van der Leeden Het Gouden Kookboek 2019 heeft gewonnen. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. De vakjury heeft verschillende recepten uit alle genomineerde kookboeken bereid en aan de hand van hun bevindingen de winnaar bepaald.
 
 
Gouden Kookboek Shortlist
De Gouden Kookboek shortlist komt voort uit de 10 genomineerde op de longlist. De vakjury test de kookboeken zeer uitgebreid door verschillende recepten uit de genomineerde kookboeken te bereiden.
 
kookboekenweek
 
Bouillon – Jean Beddington (Karakter) ‘Een geweldig basisboek van een ervaren chef. Als je de inhoud van dit boek onder de knie krijgt, kun je écht koken.’
Brits bakboek – Regula Ysewijn (Carrera Culinair) ‘Een must voor bakliefhebbers, geschreven door het Belgische jurylid van The Bake Off.’
Eten met nijntje – Samuel Levie (Mercis) ‘5 verhalen en 40 recepten rond het beroemdste konijn ter wereld. Met het aanleren van liefde voor eten kun je niet vroeg genoeg beginnen!’
Indorock – Vanja van der Leeden (Nijgh Cuisine) ‘Dit boek rockt aan alle kanten. De Indonesische keuken op een uitdagende en eigenzinnige manier.’
Najat – Najat Kaanache (Luitingh-Sijthoff) ‘Een prachtig gefotografeerd, toegankelijk kookboek van een chef die al 2 jaar op rij de prijs won van Worlds Best Moroccan Cuisine.’